Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Lichtkunst bij GLOW 2017 in Eindhoven

Stadsblogger 12 november 2017

Van 11 t/m 18 november staat Eindhoven voor de 12e keer bol van de lichtkunst. Zo’n 30 kunstenaars tentoonstellen allerlei prachtige lichtkunstwerken en al deze lichtprojecten zijn verbonden door een route van 6 km. Amsterdam Light Festival vonden wij vorig jaar al een plaatje en daarnaast hebben we ook alleen maar goede verhalen gehoord over GLOW. Tijd om ook dit toffe event eens te bekijken. 

The Source

Het thema van GLOW 2017 is ‘The Source’, uitgaande van de bron van licht. Eindhoven wordt niet voor niets de lichtstad genoemd en voorziet de wereld al van licht sinds de oprichting van de luciferfabriek (1870) en natuurlijk de gloeilampenfabriek van Philips (1891). Dit thema wordt door de ene kunstenaar net even iets letterlijker genomen dan de ander – wat soms bijzondere interpretaties en composities oplevert. Zo zie je dit thema bijvoorbeeld heel duidelijk terug bij de projectie op de Blob.

GLOW Next

Dit jaar zijn de GLOW Next Projecten, kunstwerken gemaakt door jonge talent van de TU/e, opgenomen in de route. Voorheen werd deze route vaak los uitgezet over de campus van de TU/e. Dit jaar zijn deze projecten te zien op het NRE terrein. Waardoor je maar één route hoeft te lopen om alle lichtprojecten te kunnen zien.

De wandeling is bij elkaar 6 kilometer en uitgestippeld door hele mooie stukken van Eindhoven. Naast dat je allerlei prachtige kunstwerken ziet, zie je ook nog een ander stukje van Eindhoven. Met natuurlijk als kopstuk de Catharinakerk. En daarnaast was ook de combinatie van licht en muziek op het Stadhuisplein favoriet bij ons.

In het Philips Stadion en het van Abbe Museum zijn twee specials te zien. Hiervoor koop je los kaartjes.

GLOW Eindhoven 2017GLOW Eindhoven 2017GLOW Eindhoven 2017GLOW Eindhoven 2017GLOW Eindhoven 2017GLOW Eindhoven 2017GLOW Eindhoven 2017

Ga jij naar GLOW Eindhoven 2017?

GLOW Eindhoven 2017 vindt plaats van 11 t/m 18 november 2017. 

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *