Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

4 hotspots in Rotterdam

Stadsblogger 15 december 2016

Rotterdam is een stad als geen ander. De moderne architectuur, de rauwe maar gezellige sfeer en het water kenmerken de stad. Er is steeds meer leuks te ontdekken en een dagje Rotterdam leek ons dan ook een heel goed idee.

De makkelijkste manier om Rotterdam te verkennen is simpelweg per fiets! Wij huurden daarom een OV-fiets op het station en gingen op weg naar het Oude Noorden. Maar voor je daar bent kom je onderweg ook nog langs de Hofbogen. Een eerste hotspot die je zeker niet mag missen!

De Hofbogen

Ooit waren er twee stations langs de Hofpleinlijn die deel uitmaakten van het ontwerp van het viaduct. Maar tijdens het bombardement in Rotterdam (1940) werd een groot gedeelte van het station vernield. Er is wel het één en ander verbouwd maar wat er vooral nu nog intact is, is het oude perrongebouw met de onderliggende 16 boogruimtes: de Hofbogen. Inmiddels zijn de viaductbogen getransformeerd tot culturele en creatieve ruimtes en zijn er heel veel leuke winkeltjes en restaurantjes gevestigd.
hofbogen Rotterdam

Wij bezochten de North Sea Design (heel veel liefde voor deze Scandinavisch design winkel) en Lokaal 1e Klas Koffie (met een geweldig interieur en de lekkerste koffie en zoetigheden). Er zitten echter nog meer leuke tentjes, dus reden genoeg om een keer terug te gaan.

hofbogen Rotterdamhofbogen Rotterdamhofbogen Rotterdamhofbogen Rotterdam

Oude Noorden

Als je na de koffie weer fris en fruitig op de fiets stapt, vertrek je richting de Zwaanshals. Eén van de leukste design/interieur winkelstraatjes in Rotterdam met hartstikke hippe winkeltjes en verschillende leuke eetplekken. Een goed moment om even lekker te lunchen. Daarna kun je ook nog even over de Zaagmolenkade lopen langs het water. Word je blij van het typische Rotterdamse aanzicht!
Zwaanshals RotterdamOude Noorden Rotterdam

De Markthal

De Markthal is tegenwoordig dé toeristische trekpleister van Rotterdam en mag natuurlijk in dit lijstje niet missen. Als je onderweg bent van de Zwaanshals en via Hofplein (met die fontein) richting de Markthal gaat, kun je onderweg nog even stoppen op de Coolsingel bij de Lost & Found Pop up Store. Bij deze pop-up store kun je vooral heel veel lokale (en duurzaam geproduceerde) producten terug vinden. Leuk om er even binnen te kijken!
Pop up store RotterdamPop up store Rotterdam
Rijd vervolgens over de Meent (ook leuk) naar de Markthal. Koop er wat lekkers voor onderweg, bloemen, noodles, noten of ga er gezellig een kopje koffie drinken of avondeten. Genoeg te doen! Vergeet bij je vertrek vanaf de Markthal niet om nog even om het hoekje te kijken naar de kubuswoningen. Weer een kenmerk van Rotterdam meegepikt!

Markthal RotterdamKubuswoningen Rotterdam

De Kop van Zuid

Na al dit leuks en veel lekkers is het tijd om weer op te stappen. En wel richting de Erasmusbrug. Het is even heuveltje op maar dan heb je ook wat: een prachtig uitzicht over het water! Ga na de Erasmusbrug meteen rechts en je fietst over de Kop van Zuid. Aan het einde heb je een mooi uitkijkpunt en vind je Hotel New York. Als je vanaf daar even goed om je heenkijkt, zie je een fiets-/loopbrug naar de overkant waar de Fenix Food Factory zit. Dé ideale plek voor een borrel en eventueel diner. De sfeer is geweldig en het eten en drinken net zo.
Kop van Zuid RotterdamKop van Zuid RotterdamKop van Zuid RotterdamKop van Zuid Rotterdam

Vanaf daar kun je weer terug naar een station. Je OV-fiets kun je bij elk treinstation weer inleveren, dus keuze genoeg. Een heerlijk dagje Rotterdam!

Kom jij weleens in Rotterdam? Wat is jouw favoriete hotspot?

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *