Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Brownies & downieS: good things happen over coffee

Neeltje Elizabeth 8 juli 2017

Een gemoedelijke koffie- en lunchzaak met bijzondere medewerkers. Bij Brownies & downieS Eindhoven werken jongeren met een verstandelijke beperking,  ondersteund door vrijwilligers en een chefkok. Elke dag wordt er met hart en ziel gewerkt door het diverse team.

Hip Victoriapark in the sunshine

Koffie- en lunchtent Brownies & Downies kende ik al toen ze op de vorige locatie (Gagelstraat) zaten, maar nu ze sinds zomer 2016 aan het steeds hipper wordende Victoriapark zitten, leek het me de hoogste tijd voor een blog over deze bijzondere plek. Bekende buren zijn ZwartWit Koffie en Twentytwo Personal Training.

Ruimte voor dromen

Op een vrijdagochtend dronk ik voor openingstijd een café soy latte met Robin Walschots, de 27 lentes jonge franchisenemer van B&D Eindhoven. In 2013 begon zij aan haar droom, een eigen lunchroom. Niet eens persé een Brownies & downieS lunchzaak (B&D heeft inmiddels 40 vestigingen over heel Nederland), maar dat kwam op haar pad en het bleek haar goed te passen. Inmiddels heeft Robin een team van 40 man/vrouw. Daarom ook de verhuizing: een eigen personeelsruimte voor de noodzakelijke pauzes en meer ruimte voor de klanten.

Puur van 2 kanten

Echt iédereen komt hier tegenwoordig. Van gezinnen tot expats en zakenlui. Eerst kwamen bezoekers speciaal voor het bijzondere concept, nu komen mensen ook écht voor de kwaliteit van de gerechten. Uiteraard zijn de brownies ‘’the best in town’’ (dat moet wel, met zo’n naam), maar ook de driegangen high tea en de hamburgers zijn populair. Zowel de medewerkers als de producten zijn puur.  Sommige jongeren zijn er al vanaf het begin bij.

7 days/week

B&D is 7 dagen per week geopend, plus 2 avonden. Iedere tweede vrijdag van de maand is de aanschuifavond “Eten wat de pot schaft” iedere derde zaterdag van de maand is er een speciale thema-avond waarbij een bijzondere medewerker de gastheer of -dame is.

Het is hier heerlijk rustig, normaal en bijzonder tegelijk. Vind je ook niet?

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 20:00
Zaterdag
09:00 - 20:00
Zondag
10:00 - 18:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *