Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Chocoladebollen bij Bakkerij Renders

Neeltje Elizabeth 13 maart 2017

Verplichte stop als ik op de Aalsterweg kom: bakkerij Renders. Voor een paar échte Renders chocoladebollen voor manlief. Een páár ja, want als ze zo lekker zijn, dan blijft het nooit bij één. En ik neem ook graag een vers zuurdesembrood mee.

Chocoladebollen uit de muur

Voor goede chocoladebollen, je-weet-wel bomvol slagroom, hoef je niet helemaal naar Den Bosch voor de échte Bossche bollen. Eindhovenaren die hier al langer wonen, tipten mij bakkerij Renders aan de Aalsterweg. Daar haal je die heerlijke lekkernijen ook. Een handgemaakte soes, gedompeld in pure chocolade, die wordt gevuld met slagroom. De brood- en banketbakkerij had vroeger zelfs een chocoladebollenautomaat. Voor een kwartje haalde je toen zo’n bol uit de muur.

Bankethemel van marsepein en aardbei

Broer en zus Koen en Maud Renders runnen nu de bakkerij. Hun opa startte het familiebedrijf in 1944. De winkel staat het meest bekend om hun banket. Mensen uit de hele regio komen voor de aardbeienvlaaitjes in het zomerseizoen, de chocoladebollen en de hazelnootschuimgebakjes. Maud vertelt dat ook de marsepeintaarten met zwitserroom, een mix van gele room en slagroom, veel over de toonbank gaan.

180 graden draai zonder toevoegingen

Meest spannende verandering van het afgelopen jaar was de 365 graden draai van ‘gewoon brood’ naar brood zonder toevoegingen, van eigen receptuur. Op de planken ligt nu haverbrood, pain de campagne, desembroden, maar ook tijgerwit. Een goede manier om je als bakker te onderscheiden.

Brabantse gezelligheid in een knus winkeltje

De bakkerswinkel is klein en knus en het personeel is vriendelijk. Het kan soms wel druk zijn, met name in het weekend. Want de chocoladebollen zijn een publiek geheim. Maar waarom ze met de chocoladebollenautomaat zijn gestopt, dat moet ik Maud toch nog eens vragen.

Bakkerij Renders Bakkerij Renders Bakkerij Renders Bakkerij Renders

En waar haal jij je heerlijkste gebakjes?

Bakkerij Renders is te vinden op Aalsterweg 55.

Openingstijden

Vandaag gesloten
Dinsdag
08:00 - 18:00
Woensdag
08:00 - 18:00
Donderdag
08:00 - 18:00
Vrijdag
08:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 16:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *