Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

De favoriete hotspots van Veer Illustratie in Delft

Veer Illustratie 17 maart 2017

Tijd voor een nieuw favorieten-lijstje! Dit keer zet Veronique van Veer Illustratie haar favoriete plekken in Delft voor ons op een rijtje. Als natuur- en cultuurliefhebber haalt Veer haar ideeën en inspiratie uit de natuur. Met haar talent vertaalt ze haar kijk op onze wereld door naar haar prachtige illustraties. Iemand die zoveel oog heeft voor al dat moois, weet vast ook de leukste plekken in haar eigen stad te vinden. Vandaag neemt Veer ons dan ook mee naar haar favoriete plekken in Delft!

Veer illustratie

Delft zou ik omschrijven als een stad van bouwers, ondernemers en uitvinders, en met een rijk historisch cultureel verleden. Delft is maakbaar en dat maakt het een fijne stad om in te wonen of te bezoeken.

Vandaag neem ik je mee langs een paar van mijn favoriete hotspots, plekken die er allemaal uitspringen om hun vernieuwende, eigenwijze, culturele of ondernemende karakter. Vaak gaan ze heel bewust om met hun producten. De hotspots hebben bovendien met elkaar gemeen dat ze niet op de gebaande paden liggen en je dus even moet weten waar ze te vinden zijn.

Lijm & Cultuur

Voormalig lijm- en gelatinefabriek uit eind 19de eeuw is nu een culturele plek en creatief laboratorium waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar ook kunt werken en zo nu en dan culturele evenementen kunt bezoeken. Met haar industriële uitstraling is Lijm & Cultuur heel eigentijds, maar tegelijkertijd heel authentiek. Het is mijn absolute favoriet, want alles lijkt hier mogelijk en de sfeer is fijn. Overdag kun je je vleien naast de haardkachel tussen de schapenvachtjes en ze hebben daarnaast een leuke lunchkaart. Periodiek verzorgen ze ook in de avond diner, de zogenaamde ‘Chaos aan de Schie’: altijd een feestje van ingrediënten en nimmer saai. Wanneer is van tevoren niet bekend, dus het is raadzaam om van tevoren de website te checken. Op het terrein zijn af en toe openbare evenementen met o.a. muziek en theater.

The Living

Nog een van mijn favorieten is The Living. Hier haal je de lekkerste, 100% biologische en vegetarische takeaway! Eigenaren Jorine en Bilal bereiden het eten met ontzettend veel liefde. Niet alleen om te laten zien met hoeveel passie ze deze plek hebben opgezet, maar ook vooral om hun dankbaarheid en respect te uiten naar onze fijne, blauwe planeet. Want – zo zeggen ze – bewust eten is bewust leven. Extra dankbaar ben ik dan weer dat mijn illustraties als prent en kaart bij deze zaak verkocht mogen worden. Mijn dieren en groenten voelen zich helemaal thuis op deze biologische en fijne plek!

HUmmUS

Nadat Jorine en Bilal The Living op hadden gezet, volgde er een tweede geesteskindje: de HUmmUS bar. De perfecte combinatie tussen de Arabische achtergrond van Bilal en de liefde voor koken van Jorine. Dat heeft geresulteerd in een heerlijke, betaalbare en bijzondere kaart. Absoluut een aanrader!

Prinsenkwartier

In de zomer is het heerlijk vertoeven op het Sint Agathaplein. Een rustige binnenplaats midden in het oude centrum van de stad met daaraan gevestigd het Prinsenkwartier. Het Prinsenkwartier omvat de kunstuitleen Kunstsuper, de expositieruimte Kadmium, het stadslab Maakbaar en de ontmoetingsplek Barbaar. Een paar jaar geleden hebben deze instellingen de koppen bij elkaar gestoken en zijn samen dit initiatief gestart. Naar Barbaar ga ik graag om wat te werken, te eten of alleen wat te drinken. Een eigenwijze kaart en heerlijke koffies!

Voldaan Buitenkeuken

Oké, voor deze hotspot moet je misschien wat meer moeite doen omdat het iets verder uit het centrum ligt (in de buurt van TU Delft); maar dat maakt deze plek zeker niet minder leuk. Voldaan noemt zichzelf een foodtruckrestaurant met in de hoofdrol de BBQ! Zeker in de zomer is dit een hele fijne plek – maar ook tijdens het wat minder warme seizoen kun je gezellig buiten toeven tussen de schapenvachtjes en houtblokken.

Huszar

Bij Huszar ben ik regelmatig te vinden. Dichtbij het station en een heerlijk plekje aan het water. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende plek om te bezoeken omdat het waarschijnlijk net niet op je route ligt – maar dat maakt deze plek niet minder de moeite waard! De menukaart wisselt met enige regelmaat en heeft veel vegetarische opties. En zeker in de zomer is dit dé plek om je vitamine D een boost te geven. Huszar heeft dan namelijk een heerlijk bootterras voor de deur met altijd zon!

Pleck

Loop Pleck op de Voldersgracht niet zomaar voorbij! Als één van mijn eerste winkeltjes waar ik mijn kaarten en prenten mocht verkopen kun je bijna niet om de beestenboel heen. Maar bij Pleck hebben ze nog veel meer: leuke gadgets voor in huis, kleding en plantjes. Je kunt er ook terecht voor lunch of high-tea en zo nu dan is er live muziek of een workshop.

Wat is jouw favoriete hotspot in Delft?

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *