Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Deutsche Frühstück bij Puschkin

Stadsblogger 10 juni 2017

Het kleine zaakje op de hoek van de Ridderschaps- en Wittevrouwenstraat intrigeerde ons al een tijdje. De grote pui (nog afkomstig van een voormalige autogarage) laat je graag even naar binnen gluren en we accepteerden de uitnodiging dan met veel liefde toen de meiden van Uutflükt ons uitnodigde voor een ontbijtje bij Puschkin!

Ontbijten zoals de Duitsers dat doen

Eigenaar Kalle Nobbe wilde iets meer dan een jaar geleden graag het buiten de deur ontbijten (én lunchen) een kleine boost geven. En dan hebben we het niet over het ‘typische’ ontbijt wat we steeds meer zien: all day breakfast à la pannenkoeken en granola ontbijtjes. Maar gewoon een lekkere mand met Duitse broodjes, verschillende soorten beleg en een glas verse jus d’orange. Echt ontbijten zoals de Duitsers dat doen.

Puschkin UtrechtPuschkin Utrecht

DDR-groene muren

Om dit concept nog even wat extra kracht bij te zetten mag je hier rondkijken en genieten van een Duits interieur inclusief DDR-groene muren. Ook details om aan te tonen dat het een voormalige autogarage was, hangen aan de muren. Een lekkere vintage en industriële uitstraling wat absoluut past bij de grote ramen van het pand en het geheel zeker geen kneuterige uitstraling geeft. Ook de mannen durven hier met plezier te genieten van een goed Duits biertje of een echte Fritz-limo frisdrank.

Puschkin UtrechtPuschkin Utrecht

Pusckins Keller

Als kleine verrassing liet Kalle ons ook nog even een mini-expositie in de kelder zien. Bijna elke maand wordt er een nieuwe editie van ‘Pusckins Keller’ georganiseerd waarbij een andere artiest, kunstenaar of fotograaf zijn werk laat zien. Reken ook nog op wat fijne muziek en wederom de Duitse biertjes – en een topavond is gegarandeerd! Houd voor deze expositie-avonden vooral de Facebook van Puschkin in de gaten.

Puschkin UtrechtPuschkin Utrecht

Wanneer ga jij frühstücken bij Puschkin?

Puschkin is te vinden op de Ridderschapstraat 1 in Utrecht.

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
gesloten
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 16:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *