Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

De grote kleine koffiebranderij BeanBrothers

Ilse Bloks 29 oktober 2017

Laatst was ik uitgenodigd voor de eerste roast in de koffiebranderij van BeanBrothers. Wat was het leuk! Het mooie pand zit verscholen in de Bergstraat in Eindhoven.

Koffiebranderij Eindhoven

Op zoek naar de beste koffie

In Nicaragua bezochten de BeanBrothers de plantages van een bijzondere koffieboer: Jose Rene Paguaga, oftewel Don Rene. Don Rene trad op jonge leeftijd al in de voetsporen van zijn vader door ook zijn eigen koffieplantage te starten. Het bedrijf al bestond uit een aantal verschillende plantages, toen begon een zware burgeroorlog in Nicaragua. Hierdoor moest hij, om zijn familie veilig te stellen, zijn plantages achterlaten in de oorlog. Gedreven bouwde hij ondertussen in Honduras aan een nieuwe plantage, maar zodra de burgeroorlog eindigde keerde hij terug naar huis.

Op 70-jarige leeftijd begon hij in Nicaragua nog een keer aan het opbouwen van zijn huidige koffieplantages, waaronder Finca Las Brumas en Finca Los Congos. Op de plantages van Don Rene hebben de BeanBrothers verschillende koffies geselecteerd.

Stadsbranderij BeanBrothersKoffiebranderij Eindhoven

Zoals de BeanBrothers zelf schrijven: ‘Met veel zorg zijn wij altijd op zoek naar nieuwe koffieboeren en reizen we de wereld over om koffiebonen van de hoogste kwaliteit te selecteren. Op de plantages ontmoeten we ‘onze’ koffieboeren en zien we met eigen ogen waar onze koffie vandaan komt.’

De eerste roast in de stadsbranderij in Eindhoven

Achter in de zaak staat de grote koffiebrander en we krijgen het proces te zien van het branden. Hoe de witte koffiebonen (ja wit… ik als gewone koffiedrinker ken alleen de bruine) met precisie worden gebrand zodat ze het allerlekkerste smaken. De geuren veranderen ook tijdens het brandproces. Van hooiachtige geur naar de echte koffiebonengeur.

Stadsbranderij BeanBrothers Stadsbranderij BeanBrothers

En dan is het koffietijd. Een heerlijke espresso en een cappuccino. Lekker vol van smaak. Ik ga voor de cappuccino!

De passie voor koffie straalt van de BeanBrothers af. Ze werken elke dag hard om mensen blij te maken met extreem goede koffie.

Stadsbranderij BeanBrothers

Ze leveren koffie voor horecazaken, koffie op locatie met de mobiele espresso-service. Maar wil je zien hoe de koffie gebrand wordt en een lekker koffietje drinken? Dan moet je echt naar de stadsbranderij op de Bergstraat.

De koffie van Beanbrothers is vanaf nu als primeur te drinken bij Restaurant Emma en vanaf medio november bij koffiehuisje.

Met wie drink jij je koffie het liefst?

De stadsbranderij van de BeanBrothers is te vinden op Bergstraat 14a.

Openingstijden

Nu gesloten
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 18:00
Zondag
12:00 - 18:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *