Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Hippe hotspot Onder de Leidingstraat

Neeltje Elizabeth 27 januari 2017

Verhuizen van Rotterdam naar de Lichtstad was best afkicken van de grootstedelijke vibes van 010. Maar binnen een week had ik al een plek gevonden waar ik me thuis voelde. Industrieel, licht en eerlijk: Onder de Leidingstraat op Strijp-S.

Rauwe omgeving met puur eten

Bij Onder de Leidingstraat is alles zelfgemaakt, puur, zoveel mogelijk biologisch en zonder toevoegingen. Alles is met liefde gemaakt. Dat klinkt als een cliché, zegt mede-eigenaar Nicole, maar het is écht zo.

Eén en één is twee

De energieke Nicole ontwikkelde 2,5 jaar geleden, samen met Dario, het concept van Onder de Leidingstraat. Beiden vonden het voormalige bedrijventerrein van Philips, Strijp-S, héél gaaf. Dario liep al tijden met het idee een koffiebarretje te beginnen. Nicole wilde meer doen met haar passie: gezonde voeding. Samen sloegen zij de handen ineen en een heel mooi nieuw concept was geboren.

Van cake tot hummus en gemberthee

Je kunt bij Onder de Leidingstraat terecht voor gezonde ontbijtjes, gewoon een lekker bakje koffie, huisgemaakte soepen of fijne borrelplanken. Maar mijn favorieten zijn toch vooral de smooth and delicious carrot cake en koffie verkeerd. Of voor de lunch boterhammen met huisgemaakte hummus, rucola, gegrilde courgette en paprika. Maar ook de verse gemberthee met sinaasappel mag niet vergeten worden. Perfect om je weerstand een fijne boost te geven.

Hip bio-food shoppen

Naast dat je er uitgebreid van heel veel lekkers kan genieten heeft Onder de Leidingstraat ook een mini bio Supermercado winkel. De winkel staat vol met mooi vormgegeven producten met een goed verhaal. Geleverd door meer dan 50 verschillende leveranciers, zoals: Koekenbakkerskoeken (gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt), Twisted jam en chutney van restanten groenten en fruit en Pieper bier – jawel: bier met aardappel. Ik heb hier al regelmatig een origineel cadeaupakket gehaald dat thuis met gejuich ontvangen werd. Of soms gewoon een reep Tony Chocolonely helemaal voor mij alleen, voor als ik heimwee heb naar Rotjeknor. Maar door plekken als deze overkomt me dat gelukkig steeds minder.

Onder de LeidingstraatLunchen in EindhovenOnder de LeidingstraatOnder de LeidingstraatLunchen in Eindhovenimg_0203Lunchen in Eindhovenimg_0204Lunchen in EindhovenNicole van Onder de leidingstraat

Photocredits (op de laatste na): Stadsblogger

Onder de Leidingstraat is te vinden op Leidingstraat 45 in Eindhoven.

Ben jij al onderweg?

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
08:00 - 20:00
Dinsdag
08:00 - 20:00
Woensdag
08:00 - 20:00
Donderdag
08:00 - 20:00
Vrijdag
08:00 - 20:00
Zaterdag
10:00 - 18:00
Zondag
10:00 - 18:00
1 reacties
karlien 30 januari 2017

Wow, wat een te gekke plek. Ik woon aan de andere kant van het land maar mocht ik eens in de buurt zijn...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *