Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Historisch dineren bij Stadscafé de Spaarbank

Tessa Tenger 20 december 2017

Op zoek naar een mooi plekje voor een heerlijke maaltijd, net buiten het drukke centrum en op loopafstand van het station? Dan ben je bij Stadscafé de Spaarbank aan het juiste adres. Dit stadscafé is gelegen op 100 meter van het Centraal Station, in het zogenaamde Dwaalgebied van Tilburg, en is vernoemd naar de functie die dit rijksmonument ooit had: een bank. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch, diner of gewoon een borrel en je kunt er, als het weer het toelaat, ook nog eens plaatsnemen in de mooiste stadstuin van Tilburg. Genoeg redenen voor een bezoekje lijkt mij!

Historische sfeer

Als je binnenkomt bij de Spaarbank, voel je meteen de historische sfeer die er hangt. Hoge plafonds, grote openslaande deuren en heerlijk comfortabele, een tikkie ouderwetse meubels. De glas in lood ramen zorgen voor een prachtige lichtinval. Midden in het pand bevindt zich de uitgebreide bar, waar je terecht kunt voor veel verschillende biertjes. Een plek om je echt thuis te voelen dus!

Heerlijk eten

Bij de Spaarbank kun je ook echt heerlijk eten. In de zomermaanden strijk je er neer voor een lunch in de zonovergoten tuin maar in de wintermaanden zit je binnen ook super fijn. De kaart verandert ongeveer iedere maand en tijdens mijn vorige bezoek stond er zoveel lekkers op de kaart dat we kozen voor maar liefst drie gerechten, terwijl we maar met z’n tweeën waren. En er is voor ieder wat wils, voor de vleesliefhebber, visliefhebber maar ook voor de vegetariër is de keuze groot. Een verse jus erbij en je middag is goed begonnen!

De fijnste stadstuin van Tilburg

Ik zei het al eerder, maar Stadscafé de Spaarbank heeft echt de fijnste tuin van Tilburg. Vooral in de zomermaanden is het hier echt genieten! Je kunt plaatsnemen aan kleine tafeltjes, grote tafels voor grote groepen en heerlijke loungebanken. Daarnaast is er ook genoeg schaduw voor de niet-zo-zonliefhebber. Zo kun je je met goed weer heerlijk de hele dag vermaken bij de Spaarbank!

Een bericht dat is gedeeld door @kijkjebijsil op

Meer hotspots in Tilburg

de Spaarbank in Tilburgde Spaarbank in Tilburgde Spaarbank in Tilburg

Wanneer ga jij een kijkje nemen bij café de Spaarbank?

Stadscafé de Spaarbank is te vinden op de Noordstraat 125 in Tilburg.

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
10:30 - 23:00
Dinsdag
10:30 - 23:00
Woensdag
10:30 - 00:00
Donderdag
10:30 - 01:00
Vrijdag
10:30 - 01:00
Zaterdag
10:30 - 01:00
Zondag
12:00 - 23:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *