Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

IJssalon Friul Lido aan de IJssel

Merle Hebing 7 juni 2017

Met de zomerse dagen is een ijsje eten in de stad toch leuk om te doen? In Doetinchem doe ik dat ook graag. Ik beland meestal bij de lekkerste ijssalon in Doetinchem: Friul Lido! Het is eigenlijk zowat een begrip geworden hier. Een ijsje eten? Dat doe je bij Friul Lido! Je kunt er namelijk gezellig zitten aan het water. Een ijsje eten bij de IJssel: het ultieme vakantiegevoel.

Friul

Een lekkere ijssalon is altijd fijn om in de buurt te hebben, toch? Ijssalon Friul is een Italiaanse ijssalon afkomstig uit de provincie Friuli-Venezia-Giulia in Italië. De ijssalon zit al sinds 1983 in Doetinchem en gaat over van generatie op generatie en dit al vier generaties lang. De eigenaresse nu, runt de zaak samen met haar man en zij doen dit met veel passie. In de zaak is nog een foto aanwezig van de oprichter van Friul.

Friul Lido DoetinchemFriul Lido Doetinchem

Friul Lido

De zaak begon in Doetinchem met één filiaal en is sinds kort uitgebreid met nog een vestiging. De gemeente Doetinchem wilde de IJssel meer betrekken bij de stad. Er zijn een aantal ondernemers gevraagd daar bij te helpen. En daar was de tweede vestiging van Friul geboren: Friul Lido. De uitstraling geeft het gevoel dat je op het strand bent. Het hele terras en de kiosk hebben een beach-uitstraling en er is zelfs een beachvolleybalveld naast.

Friul Lido DoetinchemFriul Lido DoetinchemFriul Lido Doetinchem

Meer dan alleen Italiaans schepijs

Bij de kiosk Friul Lido is natuurlijk Italiaans schepijs te koop. Dit ijs wordt zelf gemaakt door de eigenaren. Bij de hoofdvestiging in de stad is wel meer keuze aan ijs, alle smaken zijn daar te vinden en een aantal smaken daarvan zijn dan weer te vinden bij Friul Lido. Ik vind ze echt super lekker! Maar naast ijs is er een lekker kopje koffie of cappuccino te krijgen, lekkere donuts en andere kiosk gerelateerde artikelen.

Friul Lido DoetinchemFriul Lido DoetinchemFriul Lido Doetinchem

Beach-uitstraling

Rondom de kiosk zijn ook nog wat andere strandartikelen te koop. Je waant je hierdoor echt even op het strand. Heb je je ijsje of een andere lekkernij gehaald, dan kun je plaats nemen op het ruime terras. Er is een grote keuze aan verschillende (luie) stoelen. Het leukste vind ik de strandstoelen die langs de IJssel staan. Lekker met een ijsje in de hand over de IJssel kijken.

Het is altijd gezellig druk bij ijssalon Friul Lido. Het is er leuk en gezellig voor jong en oud. Naast dat de ijssalon op Facebook te vinden is, hebben ze ook Twitter. Elke dag wordt er getwitterd welke smaken er die dag zijn. Dat is handig!

Friul Lido Doetinchem

Wat is jouw favoriete smaak schepijs?

De ijssalon zit aan de Handelskade 2 in Doetinchem.

Openingstijden

Nu geopend
Maandag
vanaf 12:00
Dinsdag
vanaf 12:00
Woensdag
vanaf 12:00
Donderdag
vanaf 12:00
Vrijdag
vanaf 12:00
Zaterdag
vanaf 12:00
Zondag
vanaf 12:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *