Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Industrieel genieten bij RAW

Tessa Tenger 24 oktober 2017

De Spoorzone in Tilburg is een nieuw en super creatief gebied, waar veel bedrijven zich graag willen vestigen. Toen ik een paar maanden geleden met de trein aankwam op station Tilburg viel mij ineens iets op. Naast het spoor brandde de letters ‘RAW’ en het krioelde er van de mensen. Hier wilde ik meer van weten!

Basic, puur, industrieel en rauw

RAW is een nieuw restaurant, dat sinds juni 2016 gevestigd is op de Spoorzone in Tilburg. RAW staat voor ‘Restaurant Altijd Welkom.’ De oprichters van RAW willen echt bij de basis blijven. Geen uitgebreide menukaarten en gekke uitspattingen. Gewoon goede en simpele gerechten voor een goede prijs. Daarnaast willen ze de rauwe, industriële look van de Spoorzone en het gebouw waarin RAW gevestigd is, doorvoeren in het hele concept. Dit is terug te zien in de inrichting, veel oude tafels en stoeltjes, roestige lampen, grote kroonluchters en oude treindelen.

RAW Tilburg RAW Tilburg

Eigentijdse biertjes

De bierkaart van RAW laat niks te wensen over. Veel grote merken (zoals Brand en Heineken) werken samen met RAW maar RAW gaat ook de samenwerking aan met lokale partijen! Daarom wordt er ook bier geserveerd van Loc Brewery en La Trappe. En zelfs voor de dames die niet zo van bier houden (zoals ik), serveren ze heerlijke zoete biertjes, zoals Lindemans Kriek of Clean Bandit Apple Cider.

Bekijk hier nog meer hotspots in Tilburg

Zomers genieten

In de zomer is het pas écht genieten bij RAW, dan gaat het terras namelijk open. Op het terras kunnen 120 mensen genieten van de zon en een koud biertje en het heeft een totaal andere feeling dan een normaal terras in de binnenstad. Je krijgt echt het gevoel alsof je op een strandfeest bent beland. Er staan parasols en klapstoeltjes, er klinkt muziek en er ligt zand zodat je lekker met je voetjes in het zand kunt genieten.

RAW TilburgRAW Tilburg

Op het menu

Het menu richt zich voornamelijk op biefstuk, maar ook als je niet zo’n biefstukliefhebber bent kun je bij RAW goed terecht. Zo ging ik voor de ‘voor de deur gerookte zalm’ met bijvoorbeeld aardappelpopcorn. Super lekker en super creatief maar voor de prijs die een gemiddeld eetcafé hanteert!

RAW TilburgRAW TilburgRAW TilburgRAW Tilburg

Waar moet ik echt nog een keer naartoe in Tilburg?

RAW vind je op de Burgemeester Brokxlaan 79-8, maar vind je nog makkelijker door naast de fietsenstalling van het station onder het tunneltje door te lopen, dan loop je er meteen tegenaan!

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
10:00 - 00:00
Dinsdag
10:00 - 00:00
Woensdag
10:00 - 00:00
Donderdag
10:00 - 01:00
Vrijdag
10:00 - 01:00
Zaterdag
10:00 - 01:00
Zondag
10:00 - 01:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *