Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Koffiecaartje Eindhoven: een rondje langs 5 koffiehotspots

Neeltje Elizabeth 28 april 2017

Begin april mocht ik, samen 10 andere bloggers, vloggers en mediamensen op uitnodiging van Horecaartje mee op koffietour door Eindhoven. Het Koffiecaartje van Eindhoven brengt je bij 5 fijne koffiebars in het centrum en Strijp-S.

Coffeelab

De eerste koffiehotspot is Coffeelab op het Stationsplein. Coffeelab en Brandstore Eindhoven (VVV) delen hetzelfde dak en gaan naadloos in elkaar over. De vele groene (hang)planten en het houten meubilair zorgen voor een fijne sfeer. Ook handig voor een snelle coffee to go als je de trein pakt. Jeroen Veldkamp, één van de 3 eigenaren van Coffeelab, was onze gids.

Koffie Keuten

Tweede ‘place to be for good coffee’ is Koffie Keuten in Vershal het Veem op Strijp-S. Over Yvonne Goosens’ koffie-unit in deze overdekte versmarkt schreef ik al eerder een blog. Een koffie van Yvonne laat zich uitstekend combineren met een rondje lekkere dingen proeven en dagelijkse boodschappen doen.

ZwartWit Koffie

Terug richting centrum, op het Victoriaplein, gaf Raymon van ZwartWit Koffie een demonstratie slow coffee zetten én liet ons het verschil tussen ‘goede’ en ‘verkeerde’ thee proeven. Wanneer je kokend water op theeblaadjes giet, verbrandt de thee en wordt die bitter van smaak. De zachtzoete Bali-thee die ik mocht proeven smaakte heerlijk. Op 80 graden dan wel 😉 En ook van deze hotspot kan je hier nog meer terugvinden.

Koffiecaartje - zwartwit koffie

Meneer de Boer

In de binnenstad, op de Keizersgracht, vind je Maurice en Sabine van Meneer de Boer. Gestart in 2013 als eerste ontbijtzaak van Eindhoven. Dit koffiezaakje voelt als een warme jas, een tweede huiskamer. De ontbijtjes (vanaf 7 uur ’s ochtends!) zijn beroemd en alles ademt  hier ’welkom!’

koffiecaartje - meneer de boer

DENF Coffee

Last but not least: DENF Coffee in de Witte Dame. voor een lekkere bak koffie uit eigen koffiebranderij.  Maar ook voor lekkere wijnen kun je hier terecht. Super leuk om ondernemers te spreken over hun drive en dromen.  Bij DENF staat een programmering met livemuziek op het podium op het wensenlijstje.  Coming soon!

Koffiecaartje - DENF koffie

Waar haal je Koffiecaartje

Het was een super gezellige middag, met de beste koffie’s, thee en ander lekkers. Al vóór de officiële lancering van Koffiecaartje had ik ‘m al aan een  goede vriendin cadeau gedaan. Het is een mooi vierkant doosje waar een soort stempelkaart ter grootte van een visitekaartje in zit (die steek je dus in je portemonnee), plus 5 vierkante kaartjes over de koffiebars die meedoen. Bij elke koffiebar krijg je twee koffie, en/of een ander drankje. Koffiecaartje is voor 15 euro te koop bij alle deelnemende zaken en de VVV. Ook online te verkrijgen via de webshop van VVV Eindhoven.

Koffiecaartje

Bij welke van de 5 koffie hotspots ga jij als eerste langs?

 

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *