Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Achter de muren van Villa Augustus

Rowenda Makkelie 8 februari 2017

Er was eens een tuin van ruim 1,5 hectare vol met verrassingen voor jong en oud. Met onder andere een moestuin, bloementuin, boomgaard, vijver en nog zo veel meer. Een magische plek waar je je ogen kan uitkijken. Niet alleen een tuin om van te proeven, maar ook om heel vrolijk van te worden!

Hotel & restaurant

Villa Augustus is een hotel en restaurant middenin een tuin aan het Wantij te Dordrecht. Het hotel is zeer uniek, omdat het gevestigd is in een voormalige watertoren. Naast de watertoren kun je ook verblijven in een knusse tuinkamer. Middenin de grote groentetuin vind je het restaurant van Villa Augustus.

Moestuin

Van de lente tot en met de winter worden hier groenten, fruit en kruiden geoogst en deze producten worden door de koks zo lekker mogelijk klaargemaakt. Zo vanuit de open keuken, te midden van het restaurant. Bijna alles dat je van de menukaart besteld komt rechtstreeks uit eigen (moes)tuin!

Markt

Veel van de groenten, kruiden en het fruit vanuit de moestuin worden ook verkocht in de marktwinkel van Villa Augustus. Ook wordt er zeven dagen per week hard gewerkt in de eigen bakkerij. Vers gebakken zuurdesembrood, worteltaart, limoentaart, koekjes en nog veel meer lekkernij om je vingers bij af te likken kan je hier kopen. Naast etenswaren verkopen ze hier ook veel leuke hebbedingen: gekleurde gieters, vogelhuisjes, broodmandjes en nog veel meer grappige dingen. Mijn favoriete gedeelte van de winkel: De boeken!

Tot slot..

Bij Villa Augustus kun je tot rust komen onder genot van lekker en verantwoord eten. In het voorjaar kun je plaats nemen op het terras tussen de citroenbomen in, of een ander romantisch plekje opzoeken. Ook is het een mooi gezicht om de zon te zien ondergaan in de tuin van het sprookjesachtige Villa Augustus. Een aanrader van de menukaart: een heerlijke seizoenspizza gestookt in de houtoven van Villa Augustus!

Villa Augustus Villa Augustus Villa Augustus Villa Augustus Villa Augustus Villa Augustus Villa AugustusVilla Augustus Villa Augustus

Villa Augustus is te vinden op Oranjelaan 7 in Dordrecht.
* De keuken is dagelijks geopend tot 22:45 uur
* De markt is dagelijks geopend van 8:30 tot 22:30 uur

Hebben jullie ook een plek in het bijzonder waar je graag heen gaat om te genieten van de natuur?

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
- 00:00
Dinsdag
07:00 - 00:00
Woensdag
07:00 - 00:00
Donderdag
07:00 - 00:00
Vrijdag
07:00 - 01:00
Zaterdag
08:00 - 01:00
Zondag
08:00 - 00:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *