Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

POPEI op Strijp-S: eetcafé meets music & talent

Neeltje Elizabeth 21 juli 2017

POPEI is leuk! Ik zou het in eerste instantie omschrijven van als een mooi eetcafé, maar dat is te weinig eer. Het is een poppodium en horecazaak voor koffie, lunch, diner en borrelen ineen.  Mooie hoge ramen, houten vloer, stoere bar. In de kop van het Klokgebouw op Strijp-S terrein, twee keer struikelen vanaf NS station Strijp-S.

Popei Eindhoven

Een alternatief voor je huiskamer

De hoge ramen zorgen voor véél licht, ook al liggen de ramen op het noorden. Bij binnenkomst staan om de hoek twee grote leren banken waar je lekker in onderuit kunt zakken. Alsof je een gezellig en een tikje artistieke huiskamer instapt. De koffie verkeerd en carrot cake (uiteraard moesten die getest worden) zijn prima.

Geen pretenties, gewoon eerlijk en goed

Inmiddels heb ik er al meerdere keren koffie en thee gedronken, geluncht en gisteravond voor de eerste keer ook gedineerd. De lunch en dinergerechten zijn gewoon écht goed. Niet pretentieus, goede porties en een diverse kaart die toch op 1 A-4tje past. Bovendien is POPEI een duurzaam eetcafé, met biologische en fairtrade producten en zoveel mogelijk eerlijk vlees en vis van lokale producenten. Goed bezig dus.

Niks meer aan doen

Als diner had ik een Marokkkaanse aubergine-tomatensoep en als hoofdgerecht een quinoaburger. Manlief koos voor fish & chips, geserveerd in de krant van afgelopen woensdag. Lekker glaasje rosé en perensap van Perelaere erbij. Niks meer aan doen.

Lunch met hulp van de overburen

De lunchkaart bestaat voornamelijk uit ‘hete boterhammen’, eiergerechten en burgers. Met brood van de Mannen van Deeg, uit Vershal het Veem. De losse thee komt in vele soorten en is van Infinitea. Ook die hebben een foodstall in de Vershal. De Vershal vind je tegenover POPEI, 3 minuten lopen.

Popei Eindhoven

Super akoestiek

Gisteravond was er geen optreden, maar er is een serieuze line-up. Er zijn maandelijkse singer-songwriteravonden, solo artiesten – onder de verzamelnaam Puurliedjes presents- en (lokale) bands, varierënd van alternative dance tot rock en wereldmuziek. Ook op de agenda: een muziekmiddag voor ouders en kids op zondag. En leuke bijkomstigheid: verreweg de meeste optredens zijn gratis.

Bij POPEI kunnen muzikanten ook repeteren en opnemen! POPEI richt zich op het  ontwikkelen van talent door middel van scoutingstrajecten en muzikantentips op hun blog.

Naar welk optreden ga jij binnenkort?  (mijn advies: ga met een lege maag;-))

POPEI bevindt zich bij Klokgebouw 300 op Strijp-S.

Het café is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur tot sluit. De keuken is dagelijks geopend van 12.00 tot 21.30 uur.

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
09:00 - 01:00
Dinsdag
09:00 - 01:00
Woensdag
09:00 - 01:00
Donderdag
09:00 - 01:00
Vrijdag
09:00 - 02:00
Zaterdag
10:00 - 02:00
Zondag
10:00 - 01:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *