Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Proef de bijzondere sfeer bij Khotinsky!

Rowenda Makkelie 8 maart 2017

Welke plek mag je eigenlijk echt niet overslaan tijdens een rondleiding door Dordrecht? Als je iemand een blijvende indruk wil meegeven, dan is het antwoord op deze vraag overduidelijk: Khotinsky! Het is werkelijk waar een prachtige locatie waar je de gehele dag terecht kan voor een versnapering!

Khotinsky Dordrecht

Energiehuis

Khotinsky zit aan de rand van de binnenstad gevestigd in het Energiehuis in Dordrecht, de voormalige gemeentelijke elektriciteitscentrale en nu de culturele hotspot van Dordrecht. In het Energiehuis zijn verschillende instellingen bij elkaar samengebracht. Je kunt er bijvoorbeeld heen gaan voor een theatervoorstelling, een concert of een gezellig feestje.

Ik lust je rauw!

De industriële uitstraling wordt gevormd door de bakstenen muren, betonnen en houten vloeren, olijfbomen en het mega hoge plafond. Dit samen met de speelse indeling vormt een ware (warme) inspiratiebron. De geschiedenis van dit pand is veelal onbewerkt gelaten en veel van zijn authenticiteit is bewaard gebleven. Het voelt heel vrij om hier te zitten, alsof je de ruimte inademt.

Khotinsky DordrechtKhotinsky Dordrecht

Achilles de Khotinsky

Khotinsky dankt zijn naam aan een Russische uitvinder genaamd Achilles de Khotinksy, die de eerste gloeilamp naar Nederland bracht. De gloeilamp vind je overal terug in de ruimte van het restaurant.

Lunchen en brunchen

Naast dat je kunt genieten van de gerechten op de lunchkaart, is er op zondag de mogelijkheid om te genieten van een brunch bestaande uit veel zoete en hartige lekkernijen. Bijvoorbeeld een ovenvers croissantje met daarop jam, clotted cream en vanille custard.

Tip!

Mijn favoriete broodje voor bij de lunch is het geroosterd desembrood met boerengeitenkaas, gegrilde groenten, olijven, honing, oregano en pijnboompitten. De huisburger is ook zeer zeker een aanrader en in de zomer kun je genieten van het onbeperkt eten van heerlijke mosselen op het gezellige terras!

Khotinsky Dordrecht

Wat zit er bij jou op je lievelingsbroodje?

Khotinsky is te vinden op de Noordendijk 148 in Dordrecht.

Openingstijden

Nu gesloten
Dinsdag
12:00 - 23:00
Woensdag
12:00 - 23:00
Donderdag
12:00 - 23:00
Vrijdag
12:00 - 01:00
Zaterdag
12:00 - 01:00
Zondag
12:00 - 23:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *