Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Taste, smile en taart bij ROOS

Laura Rietvoort 7 oktober 2017

Eén van mijn favoriete tentjes in Leiden is toch wel het knusse en gezellige tentje ROOS aan de Botermarkt. Bij ROOS kan je de hele dag door ontbijten, lunchen en lekkere taartjes eten. Maar ook een high tea, high wine of high beer behoort tot de mogelijkheden. 

Huisgemaakte taart

Brownies, witte chocolade cheesecake, carrot cake of moeder’s appeltaart. Alles is even lekker en ook nog eens homemade. Niets is fijner dan op een vrije vrijdagmiddag in het zonnetje op het terras van ROOS jezelf trakteren op een taartje met een overheerlijke cappuccino on the side. ROOS koopt namelijk wekelijks verse koffiebonen in bij koffiebranderij Single Estate. Waardoor je hier ook nog eens de meest zachte koffie kan drinken.

Een bericht gedeeld door ROOS (@roosleiden) op

Bekijk hier meer lunchrooms

Op het water

Helemaal leuk is het gezellige terras op het water. Een fijne plek om mensen en bootjes te kijken en te genieten van je broodje. Op de kaart staan soepjes, salades en verschillende broodjes. Wat dacht je van brood met huisgemaakte en vegan mango humus met avocado, alfalfa, komkommer, rucola en cashewnoten? Of gerookte zalm met wasabi mayonaise, bladspinazie, avocado, komkommer en lente ui? Alleen de beste lokale producten van ambachtelijke Leidse winkels worden bij ROOS gebruikt. En natuurlijk wordt er ook gebruik gemaakt van de markt (op woensdag en zaterdag) voor verse groenten, fruit en vis – die bij ROOS voor de deur staat.

Roos Leiden

5 jaar

Inmiddels heeft ROOS in september haar vijfjarig jubileum gevierd. In deze 5 jaar is ROOS echt een begrip geworden en voor iedereen een aanrader om eens langs te gaan. Zelf ben ik nog erg benieuwd naar alle ontbijtgerechtjes op de kaart zoals de wentelteefjes met saus van verse bessen, de ACAI smoothie bowl met huisgemaakte granola of de Kickstart – overnight oats met noten en vers fruit.

Roos LeidenRoos Leiden

Een bericht gedeeld door ROOS (@roosleiden) op

Wat is jouw favoriete lunchroom?

ROOS is te vinden op de Botermarkt 12 in Leiden.

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag
08:00 - 18:00
Woensdag
08:00 - 18:00
Donderdag
08:00 - 18:00
Vrijdag
08:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 18:00
Zondag
08:00 - 18:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *