Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Van bejaardentehuis naar creatieve koffiebar: Kaffeetaria in Utrecht

Reggy van Liempd 2 december 2020

Over het algemeen gaat het thuiswerken me best goed af. Maar soms komen er van die koffietentjes voorbij, waarbij ik écht baal dat ik daar niet de hele middag kan gaan zitten werken. Kaffeetaria in Utrecht, op de Saffierlaan, is er daar absoluut één van. Floortje heeft deze oude kantine van een bejaardentehuis omgetoverd tot een creatief walhalla. Fijne kleuren en illustraties op de muren, een zaak vol met planten en als het geen corona tijd is – staat er ook heel veel tofs op de agenda. Hopen dat deze tijd maar snel voorbij gaat en de deuren van Kaffeetaria weer snel open mogen voor een zitplekje.

Kaffeetaria in UtrechtKaffeetaria in Utrecht

Oude kantine van een verzorgingstehuis

Toen ik binnenkwam bij Kaffeetaria zag ik de rollators in een hoek staan. Eigenaresse Floortje vertelt me dan ook dat het ooit een kantine is geweest van een verzorgingstehuis. En die ‘geschiedenis’ trekt ze met humor door in deze plek, die nu omgetoverd is tot een hele gezellig koffiebar. Een aantal bewoners van het tehuis zijn dan ook vaste klanten bij Kaffeetaria. En omdat deze oudjes altijd zo heerlijk op hun rollator kunnen zitten als ze wachten op een bakje koffie, vond Floortje dat dat ook beschikbaar zou moeten zijn voor de mensen die niet dagelijks met een rollator lopen. Normaliter is de zaak heel ruim opgezet, met overal gezellige tafels en hoekjes. Op het moment dat ik daar langs kom is de opstelling tijdelijk even anders omdat er op dit moment alleen koffie to go gehaald kan worden. Maar either way word ik blij van deze plek!

Kaffeetaria in UtrechtKaffeetaria in Utrecht

 

Nog meer hotspots in Utrecht

Goede koffie en creativiteit alom

Creativiteit is overal te vinden bij Kaffeetaria. Overigens het zusje van eetbar KANTIEN. De kleurrijke huisstijl is ontworpen door het Utrechtse ontwerpduo We are out of office en de belettering op de gevel door Jordgubb Design. Daarnaast zijn er overal in de zaak creaties te vinden van lokale creatieve ondernemers, die uiteraard ook te koop zijn. Loop lekker een rondje (uiteraard wel op 1,5 meter) en geniet daarbij van een heerlijke kop goede koffie, die Floortje met alle plezier voor je maakt.

Als tof initiatief heeft Kaffeetaria de Club van 100 opgezet. Behoor je tot de club van 100, dan krijg je je eigen Kaffeetaria mok mét naam en iedere week 1 gratis koffie. Een hele eer om hier tussen te mogen staan én je support daarmee een lokale ondernemer in deze gekke tijden. Kaffeetaria opende namelijk pas één jaar geleden haar deuren en om dan in een crisis als deze terecht te komen is verre van ideaal. Maar als we allemaal nou even een bakje koffie gaan halen, helpen we Floortje en haar super toffe zaak deze crisis door!

Kaffeetaria in UtrechtKaffeetaria in Utrecht Kaffeetaria in Utrecht

Ideale flexwerkplek in de wijk Tolsteeg

Als het straks weer mag, weet ik waar ik mijn werkplek voor een paar uur wel ga inrichten. Goede koffie, genoeg inspiratie én genoeg rust en ruimte. Top plek! En mocht je in de toekomst een aparte ruimte willen huren, dan is ook dat mogelijk. Kaffeetaria verhuurt 3 verschillende ruimte voor groepen. Meer informatie is ook te vinden op de website.

Kaffeetaria in Utrecht

Kaffeetaria is te vinden op de Saffierlaan 10 in Utrecht.

Wat is jouw ideale flexwerkplek in Utrecht?

Openingstijden

Vandaag gesloten
Woensdag
10:00 - 16:00
Donderdag
10:00 - 16:00
Vrijdag
10:00 - 16:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *