Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Relaxte sferen uit Australië bij ZwartWit Koffie

Neeltje Elizabeth 28 december 2016

‘’EST. AUGUST 2016’’ staat te lezen op de website van ZwartWit Koffie, de laid back koffie-, ontbijt- en lunchspot aan het vernieuwde Victoriaplein. New in town, dus dáár moet ik naar toe, om in ieder geval de café latte en carrot cake te proeven! Wie weet is die hier wel The Best in Town…

Laid back sfeer

Het idee om een koffiebar te openen ontstond in Melbourne. Eigenaren Raymon en Jenko hebben daar beiden als barista gewerkt. De relaxte sfeer uit Australië willen de twee vrienden graag terug laten komen bij ZwartWit Koffie. Op de vraag waar ze het meest trots op zijn, begint Raymon direct over de koffiemachine, de 4 waterkokers en de bijzondere broodjes.

Serious Business, die koffie

Om te zorgen voor een perfecte kwaliteit espresso, heeft ZwartWit Koffie een osmosesysteem dat het kraanwater filtert en de juiste mineralen aan het water toevoegt. Zet daarnaast de superduper La Marzocco Strada EP machine: Good coffee garantueed, mate! En inderdaad, de café latte is heerlijk.

Zwart, Wit… en Groene thee

Uiteraard kun je ook een kop verse zwarte, witte óf groene thee van Dammann Frères vragen. Die wordt op de perfecte temperatuur opgeschonken. Vervolgens krijg je een zandlopertje, om de thee precies lang genoeg te laten trekken. Even wennen voor een ‘’ik hengel het theezakje gewoon een paar keer op en neer’’ typje als ik.

Broodjes van de chef en een carrot cake van topniveau

Geen ‘’gewone’’ tosti’s, maar iets bijzonders. Dát wilden de heren op de menukaart. De broodjes zijn samen met een sous-chef van een sterrenzaak ontwikkeld. De carrotcake, mijn guilty pleasure, wordt vers geleverd door de Eindhovense Pinkie Patisserie en is onverantwoord lekker.

ZwartWit-Koffie-EindhovenZwartWit-Koffie-EindhovenZwartWit-Koffie-EindhovenZwartWit-Koffie-EindhovenZwartWit-Koffie-Eindhoven

Photocredits: ZwartWit Koffie, via Elke Teurlinckx.

Heb jij nog een leuke broodjessuggestie met ‘’sterrrenstatus’’ voor de mannen?

ZwartWit Koffie is te vinden op Victoriapark 7 in Eindhoven.

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
08:00 - 18:00
Dinsdag
08:00 - 18:00
Woensdag
08:00 - 18:00
Donderdag
08:00 - 18:00
Vrijdag
08:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 18:00
Zondag
10:00 - 18:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *