Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

7x de leukste cadeaus voor stadsmensen

Stadsblogger 22 december 2016

Een stadsmens een cadeau geven is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Bedenk wat diegene nodig heeft op tripjes naar de verschillende steden. Dat kan een heleboel zijn: van kaart tot camera en van rugzak tot paraplu. Dit zijn de leukste cadeaus die je nog last-minute kan inslaan:

1. Makkelijk opvouwbare kaart

Een landkaart maakt het plaatje toch wel compleet op een dagje uit of citytrip. Alleen dat opvouwen… dat blijft een ingewikkeld iets. Bij de Crumpled City Maps hoeft dat niet. En dát is een verademing! Hops, zo je tas in zonder erbij na te hoeven denken. Even uitvouwen, de route checken en wegstoppen. Helemaal niet ingewikkeld meer. Helaas hebben ze van Nederland op dit moment alleen nog maar de Amsterdamse variant, maar we houden ze in de gaten.

2. Favoriete stad aan de muur

Het huis van een stadsmens is natuurlijk pas compleet met zijn of haar favoriete stad aan de muur. En dan niet zomaar een landkaart natuurlijk, maar een artistieke variant. Bij Kunst in Kaart kun je terecht voor zulke varianten. Inmiddels kun je bij hen al kiezen uit 380 kaarten (and still counting) in 12 verschillende stijlen.

Kunst in Kaart

3. Polaroid camera

Polaroids zijn al een tijdje terug van weggeweest. Hoe leuk is het om een foto te maken en deze direct in je handen te kunnen houden?! Precies. Heel leuk! Tegenwoordig koop je deze camera’s met benodigdheden simpelweg bij Hema. Het is een iets prijziger cadeau, maar het bezorgt ook wel een hele hoop fun.

4. Instagram foto’s af laten drukken

Is jouw stadsmens ook verslaafd aan Instagram? Dat komt goed uit voor dit cadeau. Geef een (aantal maanden) een app cadeau waarmee men zijn of haar Instagramfoto’s kan uitprinten. Met de app Timelapp kunnen er elke maand 10 foto’s worden geselecteerd die vervolgens thuis worden gestuurd. Het kost €6 per maand en kan iedere maand worden opgezegd.

5. Koffiepauze

Geeft een ervaring cadeau! Dat is altijd een mooie herinnering voor later en zeker als er taart bij komt kijken. Schrijf een tegoedbon uit voor een koffiepauze inclusief twee drankjes en een taartje. Dat kan bij jullie favoriete koffiebar of in een hele andere stad. Dan kunnen jullie er meteen een dagje uit aan vast plakken. Dus je hebt nodig: een kaart en een pen. Eenvoudiger wordt het niet.

6. Een functionele, maar stylische rugzak

Een echte stadslover kan er niet op uit zonder goede (rug)tas. Je hebt namelijk nogal een boel bij je: een telefoon, een portemonnee, een oldskool kaart van de stad, een notitieboekje met al je tips, een paraplu (want je weet het maar nooit…), snacks voor onderweg, een flesje drinken en uiteraard handschoenen en een muts (want: meer dan een uur buiten + kou = bevroren oren en vingers). Het is handig als dat allemaal in één tas past, dus onze favorieten zijn: HerschelRains & Dakine.

7. Een stevige paraplu

Een dagje (buiten) eropuit in Nederland is ongeveer zo onvoorspelbaar als een kat in het nauw. Het weerbericht geeft regen op? Dat wil eigenlijk niks zeggen. Er wordt zon voorspeld? Neem die paraplu toch maar gewoon mee. Om op alle weersituaties voorbereid te zijn, is een stormparaplu de beste optie. Het kost wat, maar dan heb je wel een onverwoestbare paraplu die je niet in de regen laat staan. Senz is bijvoorbeeld zo’n merk.

Wat is jouw favoriet?

1 reacties
trouwjurk 31 juli 2017

Zeer interessant dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *