Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Hipster route door Breda

Stadsblogger 17 november 2017

Heb jij binnenkort een dagje Breda op de planning staan? En passen toffe winkels, boetiekjes en biologische eettentjes helemaal in jouw straatje? Dan kom je met deze hipster route door Breda op allerlei goede adressen!

Deze route heeft de volgende hotspots en bezienswaardigheden:

De Hipster Route – 28 minuten, circa 2.3 km

De hipster route begint bij bushalte Vlaszak. Een fijn startpunt omdat vanaf het station er genoeg bussen stoppen op deze plek, onderweg naar het centrum. Mocht je met de auto komen dan is er ook bij Vlaszak een grote parkeerplek te vinden waar je terecht kan. Tijdens deze route maken we een rondje door de binnenstad van Breda met dé hotspots die je in het hipster-thema zeker niet mag missen.

(Interieur)winkel en koffie bij PuiCk

Loop vanaf de bushalte vlaszak (terug) richting de stoplichten op het kruispunt. Aan de linkerkant zie je de Catharinastraat, loop deze straat een stukje in en sla dan nóg een keer linksaf de Veemarktstraat in. Welkom in hartje Breda, je bevindt je nu in de eerste echte winkelstraat. Loop deze straat nog een klein stukje verder in en je ziet aan je linkerhand (interieur)winkel en koffietentje (in één): PuiCk.

Bij PuiCk draait alles om genieten én beleven. Je kan hier dus stoppen om een snelle koffie te drinken of zelfs een hapje te eten. Maar kijk goed om je heen want praktisch alles in de winkel is ook te koop. Loop hier binnen en we hoeven verder geen uitleg te geven waarom dit een ultieme hipster plek is. Chesterfields, industriële lampen en andere hebbedingetjes – naar eigen zeggen: een gezellige huiskamer! Ook de menukaart laat met de keuze voor sojamelk en botanisch gebrouwen frisdranken zien dat er goed over nagedacht is.

PuiCk is te vinden op de Veemarktstraat 56. 

PuiCk Breda

Originalstore Noos 31

Heb je genoeg rond gekeken? Ga dan na PuiCk verder de Veemarktstraat in. Houd een beetje links aan, want je moet zometeen bij een Y-splitsing oversteken en de Sint Janstraat in. Want daar zit (aan de rechterkant) onze volgende stop: Noos 31!

Noos 31 is een originalstore waar je terecht kan voor o.a. accessoires, spullen voor je interieur, speelgoed en boeken. Je vindt er prachtige wand- en hanglampen, kleurrijke opgezette vlinders in lijsten, originele cadeaus, kaktussen en nog veel meer toffe kunst (voor aan de muur). Absoluut de moeite waard om zelf even een kijkje te nemen. Geloof ons maar: je zult er geen spijt van krijgen.

Noos 31 is te vinden op de Sint Janstraat 25.

Noos 31 BredaNoos 31 Breda

Cadeaushop HIER

Na Noos 31 mag je je weg weer vervolgen door de St. Janstraat. Wanneer je aan de rechterkant langs café Sam Sam komt, mag je links afslaan naar de Halstraat. Langs o.a. de Bommel en bakkerij de Dikke Mik zit daar dan verder cadeaushop HIER.

Hier is een winkel met prachtige producten waar een verhaal achter zit. Bijna alle producten zijn op de een of andere manier duurzaam geproduceerd. Fairtrade, biologisch, ecologisch, recycled of gemaakt in sociale werkplaatsen. Wanneer je hier iets leuks komt is het in ieder geval een verantwoord en origineel cadeau en maak ook vooral een praatje met Anne als ze in de winkel is. Ze vertelt je graag meer over de producten en de winkel.

HIER is te vinden op de Halstraat 23.

Hier bij Anne BredaHier bij Anne Breda

Lunchen bij Yirga

Heb je een tof cadeautje kunnen vinden bij HIER? Loop na deze toffe winkel terug richting de Grote Markt. Hier zie je allerlei gezellige cafeetjes waar je vast een goede lunch kan scoren. Maar wij hebben iets anders voor je in gedachten. Loop de Grote Markt op tot je aan de rechterkant de Simon Lévelt winkel tegenkomt. Ga dan naar rechts weer de Veemarktstraat in. Loop door tot je bij de kruising komt met de Sint Annastraat en sla daar linksaf diezelfde Sint Annastraat in. Een stukje verder in die straat zie je aan de linkerkant Yirga.

Yirga is een gezellig en knus lunch cafeetje met een lokaal, duurzaam en gezond menu. Eigenaren Ward en Sanne van Yirga gaan voor pure en eerlijke smaken en proberen met hun eten en drinken je smaken van over de hele wereld te laten proeven. Biologisch eten en koffie van topkwaliteit is waar bij deze ultieme hotspot de focus op wordt gelegd. We kunnen de homemade ice tea zeker aanraden (vooral in de warme zomers) en ook het ‘taart en lekkers’ (en dan vooral de brownie) zijn letterlijk to die for!

Yirga is te vinden op de Sint Annastraat 19C.

Yirga Breda

Conceptstore de Nieuwe Winkel

Goede lunch gehad bij Yirga? Op naar de volgende stop. Loop de Sint Annastraat weer in, in de richting waar je vandaan kwam. Wederom weer rechts de Veemarktstraat in richting de Grote Markt. Steek de Grote Markt over naar de Lange Brugstraat en loop nu deze straat bijna helemaal uit tot je bij de haven komt. Net voor het einde van de straat zie je aan de rechterkant de Nieuwe Winkel.

In conceptstore de Nieuwe Winkel kunnen creatieve en enthousiaste ondernemers een klein stukje van de winkel huren om hun eigen creaties tentoon te stellen (en te verkopen) aan het winkelende publiek. Op zoek naar iets origineels voor in huis? Dan ben je bij de Nieuwe Winkel aan het goede adres! Een leuke kaart, sieraden, originele lampen en ander meubilair is er allemaal te vinden. Het is dan ook niet voor niets dat wij regelmatig een bezoekje brengen aan deze leuke plek en eigenlijk (bijna) nooit zonder lege handen naar buiten gaan.

De Nieuwe Winkel is te vinden op de Tolbrugstraat 24.

De Nieuwe Winkel BredaDe Nieuwe winkel Breda

Nóg een toffe conceptstore: Brandpunt

Loop nu de Lange Brugstraat verder uit tot je bij de Haven komt en ga dan vóór de brug naar rechts. Geniet van het mooie uitzicht over de haven en loop door tot je aan je linkerhand een tweede brug tegenkomt. Ga ook hier weer rechtsaf de Vismarktstraat in tot je uit komt bij de Havermarkt en neem daar uiteindelijk een flauwe bocht naar links de Reigerstraat in. Loop nu een klein stukje verder tot je uitkomt aan de linkerkant bij Brandpunt!

Bij Brandpunt heb je de mogelijkheid om een expositie te bekijken, rond te kijken in de winkel of lekker koffie te drinken in de espressobar. Vooral rondlopen in de winkel is een aanrader. Je vindt er unieke en creatieve producten. Van design tot vintage en van kunst tot lasergesneden items. Veel producten worden dan ook ter plekke gemaakt in de werkplaats. Creatieve hotspot ten top!

Brandpunt is te vinden op de Reigerstraat 16.

Brandpunt BredaBrandpunt Breda

Koffie bij Kamu

Loop na Brandpunt verder door de Reigerstraat door naar de Catharinastraat. Via deze weg loop je langs het Valkenberg Park en het Begijnhof. Mocht je nog niet genoeg hebben van het sightseeën in Breda dan kan je hier snel nog een extra rondje maken. Zo niet, dan loop je weer door naar Vlaszak. Om de dag af te sluiten kan er nog iets gedronken worden (misschien wel met een stukje taart?) bij Kamu. Om daar te komen steek je nog even de kruising over naar de Boschstraat. Aan de linkerkant vind je deze toffe plek!

Kamu (Fins voor makker) is een superhip koffietentje waar, naast koffie, vooral de liefde voor fietsen gedeeld wordt. En dat is ook makkelijk te zien aan het interieur. Ondanks dat ze er goede koffie serveren zijn wij ook fan van de gemberthee en tosti’s. Of mocht je liever voor iets zoets gaan: de (versgebakken) taarten van Snoreo’s en Meer zijn ook om je vingers bij af te likken. Een mooie afsluiter van een super ‘hip’ dagje Breda!

Kamu is te vinden op de Boschstraat 31.

Kamu BredaKamu Breda

Bekijk hier de hele route:

Welke hotspot uit deze route wil jij zeker bezoeken?

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *