Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

8x magische kerstmarkten in december

Stadsblogger 8 december 2017

Vroeg donker, lichtjes aan en een hoop gezelligheid. Het is weer december en dat betekent volop voorpret voor de kerstdagen! Daar horen de kerstmarkten in Nederland natuurlijk bij. Daarom vandaag: 8x magische kerstmarkten in December.

1. Ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg

De kerstmarkt in Valkenburg vindt dit jaar alweer voor de 30e keer plaats. Niet voor niets dat wij deze kerstmarkt als eerste in het rijtje noemen, want de kerststad in Valkenburg is benoemd tot beste kerstmarkt van Europa! Het bijzondere aan deze markt is dat deze plaatsvindt in twee grotten: de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Naast deze kerstmarkt is ook de Christmas Parade, die elke woensdag- en zaterdagavond door het centrum van de stad trekt, een ware belevenis.

Van 17 november t/m 7 januari.

2. Kerstmarkt in Dordrecht

De kerstmarkt in Dordrecht is de grootste van Nederland. Tijdens deze drie dagen vormen honderden monumenten en iconische binnenhavens het decor voor een route van kramen en pagodes. Meer dan 300 kramen vol met allerlei hebbedingen.

Op 15, 16 en 17 december.

3. Zweedse kerstmarkt in Groningen

Een Zweeds kerstgevoel in een industrieel jasje – zo omschrijven ze in Groningen deze kerstmarkt. In de voormalige Suikerfabriek is er veel aandacht voor Scandinavisch design, kan je aan de slag bij de workshoptafels, luisteren naar een kerstkoor én shoppen bij negentig verschillende kramen. En natuurlijk mogen we de Zweedse gehaktballetjes ook niet vergeten!

Op 9 en 10 december.

4. Dickens Festijn en markt in Deventer

Wil je een keer wat anders en kan een beetje theater geen kwaad? De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de boeken van Dickens zijn tijden het Dickens Festijn terug te vinden in deze stad – van Oliver Twist tot Scrooge. Combineer dit met de kerstmarkt in de Grote Kerk en je hebt een kerstmarkt om nooit te vergeten.

Op 16 december.

5. Magisch Maastricht op het Vrijthof

Bij Magisch Maastricht op het Vrijthof vind je alles. Heerlijk kerstshoppen, geniet op een verwarmd terras te midden van de Sint Servaasbasiliek en de Sint Janskerk of met je date schaatsen op de ijsbaan. Ook voor ontspanning is gezorgd door van het uitzicht te genieten in het reuzenrad of even bij te komen in één van de chalets of bij de winterlounge. Magisch Maastricht is het zeker.

Van 1 december 2017 t/m 1 januari 2018.

6. Drijvende kerstmarkt in Leiden

Een klassieke en toffe kerstmarkt is er zeker te vinden in Leiden. Houten chalets, een ijsbaan en nog veel meer leuks. Allemaal al drijvend te vinden op het water van de Nieuwe Rijn.

Van 15 t/m 27 december.

7. Swan Market in Tilburg en Rotterdam

De Swan Market is al het hele jaar door te vinden op verschillende plekken in het land. Maar een kersteditie mag natuurlijk niet ontbreken. De Swan Market is een plek waar startende, creatieve ondernemers zichzelf kunnen presenteren en waar ze veelal ook hun spullen verkopen. Deze kersteditie gaat natuurlijk gepaard met allemaal kerstige hebbedingen. Ga voor een toffe sjaal, print voor aan de muur of een uniek cadeautje voor onder de boom.

Swan Market in Rotterdam vindt plaats op 10 december. Tilburg op 17 december.

8. Kerstmarkt in de gevangenis van Leeuwarden

Een iets andere locatie heeft de kerstmarkt in Leeuwarden. Ga shoppen in cellenblok H waar de winkeltjes te vinden zijn, neem je kinderen mee naar het kindercircus of schaats een paar rondjes op de ijsbaan. Met deze unieke locatie kan je de plank bijna niet misslaan!

Op 16 en 17 december.

Welke kerstmarkt ga jij bezoeken?

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *