Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Green heaven en health café OERWOUD

Stadsblogger 13 september 2017

Als de hemel uit planten zou bestaan, zou het eruit zien als OERWOUD in Den Bosch. Dit groene paradijsje is alles wat je wil zien en waar je wil zijn op jouw eerstvolgende zondagmiddag (of welke dag dan ook). Naast dat je hier terecht kan voor alles wat met groen te maken heeft, is er ook nog een heel fijn health café met fairtrade organic koffie, gezonde smoothies en homemade Chai latte’s. Ook leuk: lekker lunchen tussen de (bananen)bladeren. 

Groen, groener, groenst

OERWOUD is een heerlijke, fijne en inspirerende plek. Ronddwalen tussen de planten of op zoek gaan naar de vintage schatten die Bregje en Larisa verzameld hebben. Bij OERWOUD vind je alles wat te maken heeft met planten en groen, in de breedste zin van het woord. Macraméhangers, vazen, flessen, potten, boeken over planten en zelfs plantgerelateerde woonaccessoires. Ken je iemand met groene vingers? Of iemand die wel wat tips op dat vlak kan gebruiken? De stadstuinwinkel van deze hotspot is dan de eerstvolgende plek die jij de volgende keer gaat bezoeken.

Inspirerend initiatief

Dat je al geïnspireerd raakt bij het zien van deze plek staat zeker vast. Maar wat ons vaak nóg enthousiaster maakt over een plek is het verhaal achter de hotspot. De dames van OERWOUD hadden een echte missie: Den Bosch groener maken.

Bregje had al een eigen webshop: PurePoetry – waarop ze vintage meubelen en woonaccessoires verkocht. Niet alleen duurzaam, maar ook hip met de juiste urban jungle sfeer! Larisa had daarnaast ook een eigen bedrijfje: Bliss. Bliss Bakery maakt veelal gezonde producten, zoals granola, volkoren tarwevrije bakmixen en raw food gebakjes die op verschillende plekken verkocht worden. Daarnaast organiseerde ze healthy yoga & bliss ontbijt evenementen op verschillende locaties. Ze wilden allebei een plek creëren waar deze initiatieven fysiek samen zouden komen en waar ze mensen de mogelijkheid kunnen geven om eerlijk te shoppen, eten, ontmoeten en inspireren. We kunnen inmiddels wel stellen dat dát in ieder geval gelukt is. OERWOUD is instant gebombardeerd tot één van onze favoriete plekken in Den Bosch.

Oerwoud Den BoschOerwoud Den Bosch

Eerlijk genieten

De boodschap is duidelijk: bij OERWOUD kunnen we eerlijk genieten van een healthy lunch, koffie of het shoppen van cadeautjes. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke Instagramwaardig en kun je hier heerlijke inspiratie opdoen om je eigen interieur wat groener te maken. Eens per maand organiseren ze ook creatieve, groene en healthy workshops, zoals het maken van macraméhangers, plantjes stekken, je eigen moestuin aanleggen en wildplukken & koken. Ook leuk om je beste vriendin een keer mee naar toe te nemen!

Oerwoud Den BoschOerwoud Den BoschOerwoud Den BoschOerwoud Den BoschOerwoud Den BoschOerwoud Den Bosch

Wat is jouw favoriete groene hotspot?

OERWOUD is te vinden op de Vughterstraat 84 in Den Bosch.

Openingstijden

Nu gesloten
Woensdag
11:00 - 18:00
Donderdag
11:00 - 18:00
Vrijdag
11:00 - 18:00
Zaterdag
11:00 - 17:00
Zondag
12:00 - 17:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *