Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Groen en vintage: Stek voor je Plek in Utrecht

Reggy van Liempd 21 oktober 2020

Nieuwe groene én vintage hotspot in town: Stek voor je plek in Utrecht. Op de Hardebollenstraat (nr. 4) in Utrecht opende Margot recent haar stekkie. Je kan hier terecht voor iets groens in huis inclusief een vintage pot, maar ook alle vintage meubels in de zaak zijn te koop. Toen ik deze hotspot ontdekte kon ik niet anders dan hier even langs te gaan. Wat een plaatje!

Stek voor je Plek Utrecht

Creatieve ondernemersdroom

Het kan zijn dat je al eerder van Stek voor je plek gehoord hebt. Margot stond met haar onderneming al regelmatig op toffe markten zoals de Swan Market. En ook in Winkel vol Winkeltjes in Utrecht is ze al te vinden. Daar liepen klanten steeds vaker met wat groens de deur uit. En ondanks deze gekke tijden, gaf haar dat juist een nieuwe mogelijkheid om deze winkel te openen. Door de corona crisis staan er veel panden leeg, waardoor ze een goede deal kon sluiten en nu voor 3 maanden gaat kijken of deze winkel kan blijven. En wij hopen natuurlijk van wel!

Stek voor je Plek UtrechtStek voor je Plek Utrecht

Nog meer hotspots in Utrecht

Groene oase in hartje centrum

Utrecht kent al wat mooie plantenwinkels, maar Stek voor je Plek is zeker uniek in haar soort. Margot startte ooit met het stekken van een pannenkoekenplant. En toen ze erachter kwam hoe gemakkelijk dat eigenlijk ging, kwamen er steeds meer stekjes in huis te staan. Op dit moment kan ze de verkoop met het stekken niet bijbenen omdat het stekken ook tijd kost – maar in de toekomst hoopt ze dat er weer heel wat mooie plantjes van haarzelf in de winkel mag verkopen.

Naast al het groens verkoopt ze ook alle (vintage) meubels in de zaak én kan je ook verschillende vintage potten vinden. Vaak verpot ze de plant al naar de pot zodat je deze helemaal kant-en-klaar mee naar huis kan nemen of cadeau kan doen, natuurlijk.

Stek voor je Plek UtrechtStek voor je Plek UtrechtStek voor je Plek Utrecht

3 maanden testperiode

Stek voor je Plek is te vinden in de Hardebollenstraat en op dit moment is er een testperiode van 3 maanden waarin ze testen of de winkel uiteindelijk kan blijven. Toen ik een kijkje kwam nemen, kwamen er geregeld nieuwe klanten naar binnen lopen om vervolgens met een uniek item weer naar buiten te gaan. Mocht je dus nog een groen stekkie aan jouw interieur toe kunnen voegen, dan is een bezoekje aan deze winkel absoluut een aanrader. Met plantjes wordt alles beter!

Stek voor je Plek UtrechtStek voor je Plek UtrechtStek voor je Plek Utrecht

Stek voor je plek bevindt zich – in ieder geval voor de komende 2 maanden – op de Hardebollenstraat 4 in Utrecht. 

Wat is jouw favoriete groene hotspot in Utrecht?

Openingstijden

Nu gesloten
Maandag
-
Dinsdag
12:00 - 18:00
Woensdag
10:00 - 18:00
Donderdag
10:00 - 18:00
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 18:00
Zondag
12:00 - 17:00
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *