Je bent er zo uit.

Tip ons!

Tip?

Ken jij een ontzettend gave hotspot die je nog mist op Stadsblogger.nl? Of heb je andere tips? Laat het ons weten!

[recaptcha]

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

Koningsdag: de leukste vrijmarkten door heel Nederland

Stadsblogger 26 april 2017

You love it or you hate it: vrijmarkten op Koningsdag. We love it, dus stelde we een lijstje samen van allerlei vrijmarkten in steden door heel Nederland. Waar ben jij met Koningsdag te vinden?

1. Amsterdam

Liever de chaos in Amsterdam wat ontlopen? Dan kun je op de NDSM-werf genieten van de feestelijke oranjesfeer op NDSM Vrijhaven. Je zult je naast de kindervrijmarkt niet vervelen, want je er is de hele dag muziek, kunst, karaoke en eten en drinken. Op zoek naar een populaire vrijmarkt waar je kwalitatief goede spullen vindt? Dan ben je op de Beethovenstraat in Amsterdam Oud-Zuid aan het goede adres.

NDSM Vrijhaven: 9.00u – 20.00u, tt. Neveritaweg te Amsterdam

 2. Arnhem

De Koningsmarkt in Arnhem vindt plaats op de Gele Rijdersplein en de Looierstraat. Vanaf 8.00u kun je hier met de hele familie langs alle kraampjes huppelen.

8.00u – 16.00u, Gele Rijdersplein te Arnhem

3. Breda

De gezellige kindervrijmarkt wordt traditioneel ieder jaar in het Valkenbergpark georganiseerd. Vanaf 11.00u kun je lekker rondsnuffelen en genieten van live muziek.

Vanaf 11.00u, Valkenbergpark te Breda

4. Delft

In Delft mag alleen verkocht worden op de aangewezen locaties in het centrum van Delft. Deze kun je vinden op de plattegrond. Op zoek naar pareltjes? Wees er vroeg bij!

5. Den Haag

In Den Haag hoef je niet ver te zoeken voor een leuke vrijmarkt, want door heel de stad zijn ze te vinden. Zo kun je rondstruinen op de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier, maar ook een kijkje nemen op de Pier in Scheveningen. Hier vind je een lijstje van alle vrijmarkten.

6. Eindhoven

De grote Oranjemarkt verhuist dit jaar van de PSV-laan naar het Stadswandelpark. Een markt voor jong en oud met genoeg te beleven!

10.00u – 18.00u, Alberdingk Thijnmlaan te Eindhoven

7. Groningen

Huis opgeruimd of juist op zoek naar wat nieuwe “rommel”? Dan ben je klaar voor de Oranjevrijmarkt op de Groningse Singels. De markt strekt zich uit over de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel.

9.00u – 17.00u, centrum Groningen

8. Haarlem

Door heel Haarlem vinden vrijmarkten plaats. Je mag tussen 7.00u en 17.00u alle oude spulletjes uit je huis uitstallen en (proberen te) verkopen. Hier vind je een lijstje van toegestane en niet toegestane locaties. Waar leg jij je kleedje neer?

7.00u – 17.00u, verschillende locaties in Haarlem

9. Harderwijk

Dé grote trekpleister in Harderwijk: de vrijmarkt. Early birds kunnen hier vanaf 6.00u al hun slag slaan. Duizenden mensen komen op deze vrijmarkt af, dus het kan druk zijn. Maar op Koningsdag geldt meer dan ooit het motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ (toch?).

6.00u – 16.00u, tussen de Hoogstraat en de Haven te Harderwijk

10. Leeuwarden

De grootste vrijmarkt van Friesland vindt plaats in Leeuwarden (niet heel gek…). Ook hier kun je gezellig slenteren langs alle kraampjes vol oude spulletjes.

8.30u – 17.00u, centrum Leeuwarden

11. Maastricht

In het Stadspark in Maastricht mag je vanaf 6.00u je kleedje neerleggen en je tweedehands spulletjes uitstallen. Vanaf 8.00u mag je als bezoeker je slag gaan slaan.

8.00u – 18.00u, Stadspark te Maastricht

12. Rotterdam

De traditionele vrijmarkt in het centrum van Rotterdam is ook dit jaar weer aanwezig. Van de Binnenrotte, tot de Meent, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, Westersingel en het Eendrachtsplein, je kunt je helemaal uitleven. Ook kun je net iets buiten het centrum bij de Hofbogen terecht bij Royal Republic vrijmarkt. Een kleinschalige vrijmarkt met daarnaast foodtrucks, muziek en een zweefmolen (voor de kleintjes).

Vrijmarkt centrum: 9.00u – 17.00u, centrum Rotterdam

Vrijmarkt Royal Republic: 13.00u – 18.00u, Raamportstraat (Hofbogen) te Rotterdam

13. Tilburg

In Tilburg zijn meerdere markten en braderieën te vinden, namelijk in de Hasselt en op de Korvelseweg. Beide markten zijn gevuld met kraampjes, kleedjes, gezelligheid. En als je dan toch in Tilburg bent, kun je meteen een glimp proberen op te vangen van Willem en Max. Koningsdag ten top!

Korvelseweg: 10.00u – 17.00u, Korvelseweg te Tilburg

14. Utrecht

In het centrum van Utrecht beginnen ze al vroeg. Hier kun je vanaf 26 april (18.00u) al de sfeer van Koningsdag proeven. Op de plattegrond van de gemeente Utrecht kun je zien waar je moet zijn.

26 april 18.00u – 27 april 18.00u, centrum Utrecht

15. Zwolle

De vrijmarkt is weer terug van weggeweest aan de Diezerpromenade in Zwolle. Verover er een plekje en verkoop je spulletjes of struin langs alle kleedjes.

6.30u – 12.00u, Diezerpromenade te Zwolle

Waar leg jij je kleedje neer? Of struin je liever?

 

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *